Een nieuw seizoen, nieuwe kansen

Het begin van seizoen 18/19 met nieuwe kansen.

Beste DSOV’ers,

Met de Vijfhuizense feestweek en met nog een laatste paar warmachtige dagen achter de rug lijkt de eindeloze en fantastische zomer nu echt voorbij. Maar goed ook want het voet- en handbalseizoen is nu toch eindelijk begonnen. Er zijn al wat potjes geweest zoals bekerwedstrijden maar de competitie is toch waar het echt om gaat.

Vele uurtjes voorbereiding hebben er weer in gezeten om zover te komen. Een goede teamindeling maken waarbij last minutes aan- en afmeldingen de zaak vaak weer omgooien, een competitie-indeling aanvragen met de hoop dat je de sterkte goed afgewogen hebt en dat de bond een beetje wil meewerken, het vinden van leiders en trainers, nee dat is allemaal geen makkie. Daarnaast de kleding en materialen, het verzamelen, uitzoeken, vervangen van oude en bestellen van nieuwe. Ook een opknapbeurt voor ons al mooie complex. Nieuwe vloeren voor de oude kleedkamers, andere ophanging van de kleedkamerbanken, nieuwe banken op het terras, schilderwerk, schoonmaken en poetsen. De kantine, keuken en voorraad weer op peil brengen. En raad eens, al deze zaken worden door een schare vrijwilligers en zonder enige vergoeding uitgevoerd. Nou ja, een kop koffie of een biertje dan.

Dus, als je vandaag of morgen of komende week het veld in stapt, denk dan nog eens aan deze vrijwilligers die er voor hebben gezorgd dat jij je favoriete sport kan uitoefenen. Misschien kan jij bij een volgende gelegenheid ook je steentje bijdragen. Geregeld staan er daartoe oproepen op de DSOV web site.

En ja, een nieuw seizoen, nieuwe teams, leiders, trainers en dus ook nieuwe kansen. Wie weet zit een kampioenschap er dit jaar in? Natuurlijk is dat het doel en wil je graag winnen maar bedenk dat het er uiteindelijk vooral erom gaat dat je plezier hebt in het potje voetbal of handbal, en dat je lol hebt met en in je team. Dat kan door er vol voor te gaan, zeker voor de selectieteams maar dat kan voor de recreanten ook door het te houden bij een gezellig “potje”.

Dit seizoen hebben we een DSOV primeur. Nu ons vlaggenschip van het mannenvoetbal na dat prachtige kampioenschap nu in de 1ste klasse van de KNVB uit gaat komen wordt het tijd entree te gaan heffen. We vinden dat het huidige niveau met bijgaande mooie en leuke wedstrijden en entourage wel een paar euro waard is. De opbrengst gaat ons helpen bij de stijgende kosten waar de club steeds meer mee te maken heeft. Samen met de entree gaan we ook een clubkaart invoeren. Bij vertoon van de clubkaart is entree gratis. Wellicht dat we volgend seizoen de mogelijkheden van de clubkaart nog gaan uitbreiden. Leden, sponsoren en vaste vrijwilligers krijgen een clubkaart, anderen kunnen een clubkaart aanschaffen.

Voor mijzelf komt er dit seizoen een eind aan mijn voorzitterschap. Na twee termijnen van drie jaar is bij de komende Algemene Ledenvergadering, die gepland staat op 5 november, het maximum bereikt en ga ik het stokje overgeven aan een opvolger. Gelukkig staat er een kundig opvolger in de startblokken. Het bestuur gaat namelijk Peter Slot aan de vergadering voorstellen. Peter is bij DSOV betrokken geraakt via zoon Bryan Wilderom die in het 1ste acteert en heeft nu de afgelopen maanden meegelopen met het bestuur zodat hij een goede indruk heeft kunnen krijgen van de club en van wat er zoal speelt. Peter zal zichzelf nog verder aan de club voorstellen. Uiteraard staat het de leden vrij tegenkandidaten in te dienen maar doe dat dan wel uiterlijk 48 uur voor aanvang van de Ledenvergadering.

Na 5 november is het voor mij “nieuwe kansen”, voor de nieuwe voorzitter geldt dat zeker ook.

In ieder geval, het zal vast weer een enerverend en spannend seizoen worden. Ik wens alle sporters, staf, supporters, toeschouwers en alle vrijwilligers, kortom, alle DSOV’ers  een heel mooi en sportief seizoen toe.

Uw voorzitter

Ton van der Aar

 

Auteur: dsovnl

Sportvereniging in Vijfhuizen - Voetbal en Handbal

Plaats een reactie